trivselregler-970x450

Vår målsättning är att du och alla våra andra hyresgäster ska trivas. Därför har vi några allmänna trivselregler som gäller för alla som hyr sin bostad av oss. Dessutom gäller alltid tumregeln: behandla dina grannar som du själv vill bli behandlad.

Störningar

Mellan kl. 22.00 och 07.00 alla dagar i veckan ska du undvika att störa dina grannar. Tänk på att inte spela piano, borra eller ha hög volym på TV eller stereo under dessa tider. Du är även ansvarig för att dina besökare inte stör dina grannar. Undvik att gå med hårda skor inomhus. Ljudet från träskor och höga klackar fortplantar sig i golv och väggar. Låt heller inte barn springa upp och ner i trapphusen och smälla i dörrarna. Det kan störa alla i fastigheten.

Fest

Om du ska ha fest är det en bra idé att i förväg meddela grannarna. Ju senare på kvällen, desto lägre ljudnivå är en bra regel.

Balkonger

Blomlådor och vädringsräcken får endast sitta på insidan av balkongräcket. Se till att krukor och blomlådor har fat och övervattna inte så att det rinner ner till grannar under dig. Det är förbjudet att skaka och piska mattor och sängkläder från balkongen. Det är heller inte tillåtet att grilla på balkongen p.g.a. os och brandrisk.

Sopor

Knyt ALLTID ihop soppåsen innan du slänger den. Ställ ALDRIG sopor i trapphusen, inte ens för en kort stund. Tänk också på att källsortera allt övrigt!

Rökning

Rökning är förbjuden i lägenheten samt i hissar, tvättstuga, trapphus samt i övriga allmänna utrymmen är rökning förbjudet. För allas trevnad, kasta inte fimpar på marken.

Husdjur

Har du husdjur låt dem inte springa lösa i området eller i trapphus. Du måste även se till att de inte förorenar i eller runt fastigheterna. Det är särskilt viktigt runt barnens lekplatser. Använd alltid avföringspåse. Mata inte ditt djur i trapphuset.

Fågelmatning

Du får inte mata fåglar från balkongen eller på marken runt husen. Det drar till sig möss och råttor.

Cyklar, pulkor och barnvagnar

Dessa måste ställas i särskilda utrymmen och inte i trapphus och entréer. Utrymning vid brand samt utryckningspersonal måste alltid kunna komma fram. Tänk även på att underlätta för städpersonalen.

Trafik

Gården ska fungera som lekplats och träffpunkt för alla i området. Därför är biltrafik på gården endast tillåten vid tunga transporter som flytt samt för färdtjänst- och utryckningsfordon samt för servicefordon.

Vatten

Spola inte ut stora mängder vatten och tappa inte upp vatten nattetid. Spola inte ner något annat än toalettpapper i wc-stolen.

Skräp

Skräpa inte ner och var rädd om planteringar och annan gemensam utrustning. Detta gäller för stor såväl som för liten.

Förråd

Håll förrådet låst även om du inte använder det. Se även till att dörrar till källare/vind är stängda och låsta.
 OBS! Branddörrar ska alltid vara stängda.

Ohyra

Får du problem med ohyra som mjölbaggar eller annat, gör omedelbart en Serviceanmälan.