lokal-trivselregler-970x450

Vår målsättning är att du och alla våra andra hyresgäster ska trivas. Därför har vi några allmänna trivselregler som gäller för alla som hyr sin lokal av oss. Dessutom gäller alltid tumregeln: behandla dina grannar som du själv vill bli behandlad.

PARABOL, ANTENN, MARKIS

Det är inte tillåtet att montera parabol eller antenn på fastighetens tak, skorsten, fasad eller balkong. För montering av markis behöver du först skriftligt tillstånd från Stenbocken.

BALKONGER

Blomlådor och vädringsräcken får endast sitta på insidan av balkongräcket. Se till att krukor och blomlådor har fat och övervattna inte så att det rinner ner till grannar under dig. Det är förbjudet att skaka och piska mattor. Det är heller inte tillåtet att grilla på balkongen p.g.a. os och brandrisk.

SOPOR

Knyt ALLTID ihop soppåsen innan du slänger den.
Ställ ALDRIG sopor i trapphusen, inte ens för en kort stund.
Tänk också på att källsortera allt övrigt!

RÖKNING

I hissar, tvättstuga, trapphus samt i övriga allmänna utrymmen är rökning förbjudet. För allas trevnad, kasta inte fimpar på marken.

FÅGELMATNING

Du får inte mata fåglar från balkongen eller på marken runt husen. Det drar till sig möss och råttor.

CYKLAR

Dessa måste ställas i särskilda utrymmen och inte i trapphus och entréer. Utrymning vid brand samt utryckningspersonal måste alltid kunna komma fram. Tänk även på att underlätta för städpersonalen.

SKRÄP

Skräpa inte ner och var rädd om planteringar och annan gemensam utrustning. Detta gäller för stor såväl som för liten.

OHYRA

Får du problem med ohyra som mjölbaggar eller annat, gör omedelbart en Serviceanmälan.